AK Parti'den Büyükşehire Çıkarma
AK Parti Aydın milletvekilleri, kalabalık bir partili grubu eşliğinde partilerine katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Miting havasında gerçekleşen ziyaret öncesinde belediye önünde toplanan kalabalığa seslenen Çerçioğlu, 'Alnım ak, başım dik. Herkese adil ve eşit davrandım. Bundan sonra da adil ve eşit davranacağım' dedi
Aydın’da AK Parti’li siyasetçiler ve teşkilat mensuplarının CHP’den istifa ederek partilerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ziyareti gövde gösterisine dönüştü.
Saat 14.00’te gerçekleşen ziyaret öncesinde ilçelerden gelen partililer Atatürk Kent Meydanı ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplanmaya başladı.
SARIBAŞ, ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Makamından inen Çerçioğlu, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ve AK Parti’li ilçe belediye başkanlarını, belediye önünde karşıladı. Bu sırada alanda bulunan partililer, slogan ve alkışlarla Çerçioğlu’na destek verdi. Milletvekili Seda Sarıbaş, Çerçioğlu’na çiçek takdiminde bulundu.
Burada vatandaşlara seslenen AK Parti İl Başkanı Erdem, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçmesiyle, aramıza katılmasıyla hepimiz çok mutluyuz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bütün teşkilatımızla, il yöneticilerimizle, 17 ilçeden gelen arkadaşlarımızla, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve belediye meclis üyelerimizle hep beraber buradayız” dedi.
“BU ENERJİ, HİZMET VE ESERLERE YANSIYACAK”
CHP’nin Aydın Mitingini eleştiren Erdem, şöyle konuştu: “Burada Ege’nin hatta Marmara’nın illerinden toplamayla zorla miting yaptılar. Bu mitingde haddini aşan sözler söylendi ama AK Parti Teşkilatı olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun yanındayız ve destekçisi olmaya hazırız. Bundan sonra Aydın’da hükûmetle yerel yönetimin bir araya gelmesiyle birlikte çok büyük bir enerji oluştu. İnşallah bu enerji, hizmet ve eserlere yansıyacak. Aydın’da Buharkent’ten Didim’e kadar çok güzel projeleri hep beraber gerçekleştireceğiz.”
“ÖZLEM HANIM’IN YANINDAYIZ”
Erdem’in ardından söz alan Milletvekili Mustafa Savaş ise AK Parti’nin Türkiye’nin en büyük ailesi olduğunu belirterek, “AK Parti, Türkiye’ye hizmet aşkıyla yol ve dava arkadaşlığı yapmış bir siyasi partidir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’mize, davamıza, ailemize katılmasından dolayı mutlu olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bundan sonra Özlem Hanım’ın yanında olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Her zaman yanında olduğumuzu, Aydın’ı eser ve hizmet siyasetiyle buluşturacağımızı ifade etmek istiyorum. İlimizde 2002 yılından bu yana çok önemli hizmetlere imza attık. Bugüne kadar 500 milyarlık hizmet ettik Aydın’ımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Ama bir tarafımızla eksiktik. Özlem Hanım’ın katılmasıyla birlikte eksiklik tamamlandı” ifadelerini kullandı.
“ROZETİM YOK, HERKESE ADİL DAVRANIYORUM”
Belediye önünde toplananların “Aydın’ın efesi Topuklu Efe”, “Dik dur eğilme, Aydın halkı seninle” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Çerçioğlu ise “Bu zamana kadar Aydın’a nasıl hizmet ettiysem bundan sonra daha fazla hizmet edeceğim. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Ben bir yerel siyasetçiyim. Ankara’daki siyaseti sayın milletvekillerimiz yapar. Belediye Başkanı olarak herhangi bir rozetim yoktur” dedi.
"ALNIM AK, BAŞIM DİK"
Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da herkese adil ve eşit davranacağını vurgulayan Çerçioğlu, şunları söyledi: “Alnım ak, başım dik. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Hiçbir şeyden de korkum yok. Ben bu Aydın’ın karış karış dolaşmadığım yeri kalmadı. Nereden hangi boru geçer, nereden ne geçer en iyi ben bilirim. Bundan sonra yapacağımız hizmetleri çok değerli milletvekillerimizin, sizlerin desteğiyle en iyi şekilde yapacağımdan kuşkunuz olmasın.”
Konuşmaların ardından Çerçioğlu ve konukları başkanlık makamının bulunduğu 7’nci kata çıktı. Belediye binasında yoğunluk oluşturan partililer de günün anısına bol bol fotoğraf çektirdi.