Başkan Yetişkin'den 'gözaltı' tepkisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla aralarında önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da olduğu 137 kişi gözaltına alındı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yaptığın açıklamada gözaltılara tepki gösterdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla aralarında önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da olduğu 137 kişi gözaltına alındı.
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yaptığın açıklamada gözaltılara tepki gösterdi.
Yetişkin açıklamasında şunları söyledi:
"Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız büyük yangın felaketinde, Seferihisar’ın ciğerleri yandı, içimiz yandı. Ama en zor anlarda, bir olduk, omuz omuza birlikte mücadele ettik. Yangın ile mücadele etmek için seferberliğe katılan, bir damla su, bir lokma ekmek gönderen, evinin, otelinin kapısını açan, dualarıyla yanımızda olan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu dayanışma, Seferihisar’ın ruhudur. Umarım bundan sonra bir daha böyle bir felaket başımıza gelmez. Şu anda yangınla mücadele eden Buca, Çeşme, Ödemiş ve yangınla mücadele eden her yere en içten şekilde geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Seferihisar halkı ve Seferihisar Belediyesi çalışanları destek ve dayanışma için her daim hazır.
Dün sabah saatlerinden itibaren ise vicdanlarımızı yakan başka bir gelişmenin içindeyiz.
İzmir ve Seferihisar’ın önceki dönem belediye başkanı sayın Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı sayın Şenol Aslanoğlu ile 130 İzBB bürokratı ve personeli bir şafak operasyonu ile gözaltına alındılar.
Tunç Soyer 10 yıl boyunca Seferihisar’da Belediye Başkanlığı yapmış, ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş bir siyasetçidir. Yani yalnızca bir kamu görevlisi değil, aynı zamanda milyonlarca insanın iradesini temsil etmiş, girdiği her seçimde halkın güvenini kazanmış bir isimdir.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da İzmir gibi bir cumhuriyet kalesinin, 250 bin üyeli bir il örgütünün siyasi sorumluluğunu omuzlarında taşıyan onurlu bir siyasetçidir.
Bugün yaşanan gelişmeler, yalnızca şahıslara değil, halkın iradesine yapılmış bir operasyondur. Herkes için adalet isteyen bizler için endişe vericidir. Hiç kimse suçsuzluğunu ispat etmek zorunda değildir. Hukuk devleti, suçluluğu ispatlayana kadar masumiyet esasına dayanır."
Gözaltına alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının, bürokratların ve sayın Tunç Soyer ile sayın Şenol Aslanoğlu’nun tutuksuz, adil, tarafsız ve şeffaf biçimde yargılanmasını, adaletin bir an önce tecelli etmesini temenni ediyor, halkın iradesine hep birlikte sahip çıkacağımıza inanıyorum.