CHP İzmir'de Şok: Eski Başkan Tunç Soyer ve İl Başkanı Gözaltına Alındı

İzmir'de sabah saatlerinde yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla başlatılan geniş çaplı soruşturma kapsamında, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve belediye destekli bazı kooperatif projelerinde usulsüzlük, kamu zararı ve yetki aşımı şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iştirakler ile bazı kooperatiflerde yapılan işlemlerin detaylı şekilde incelendiği öğrenildi. Özellikle belediyeye bağlı İZBETON üzerinden yürütülen proje ilişkileri, soruşturmanın merkezinde yer alıyor.

Yapılan ilk açıklamalara göre, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Gözaltıların, soruşturmada tespit edilen kamu zararı ve proje bazlı usulsüz işlemlerle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.

Soruşturma kapsamında şu ana kadar çok sayıda dosyanın incelemeye alındığı, özellikle geçmiş dönemde belediye destekli yürütülen kooperatif projelerinde ihale süreçleri, yetki kullanımı ve kaynak aktarımı gibi konuların detaylandırıldığı bildirildi.

Savcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre, soruşturma sürecinde yeni gözaltıların da olabileceği ifade edilirken, gözaltına alınanların ifadeleri alınmak üzere İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Kaynak /Son Mühür 

eski i̇zmir büyükşehir belediye başkanı tunç soyer cumhuriyet halk partisi (chp) i̇zmir i̇l başkanı şenol aslanoğlu i̇zmir büyükşehir belediyesi