Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, ABD'nin stratejik yenilgileri kabul etmesi gerektiğini söyledi
Kazım Garibabadi, Donald Trump'ın Hürmüz Boğazı'nı 'Amerikan toprağı' ilan etme sözlerine tepki gösterdi. Boğazın ne tweetle ne de askeri güçle ele geçirilemeyeceğini vurguladı.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hürmüz Boğazı'nı "Amerikan toprağı ilan edeceğine" dair sözlerine yanıt verdi.
Garibabadi, "Hürmüz Boğazı, ne tweetle ele geçirilebilir ne uçak gemisiyle ne emir çıkararak ne de seçim konuşmasıyla." ifadelerini kullandı.
ABD'nin İran'a karşı stratejik ve ağır yenilgiler aldığını kabul etmesi gerektiğini de belirten Garibabadi, "Hürmüz Boğazı İran'ındı, İran'ındır ve İran'ın olacaktır" diye konuştu.
Açıklama Haberler.com'da yayımlandı.
Kaynak : Haberler.com