Mesut Sancak: "400 Bin İnsanı Atatürk ile Buluşturmak, 400 Bin Bina Satmaktan Daha Önemli"

İzmir – Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi himayesinde Atlas Pavyonu'nda açılacak..

İzmir – Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi himayesinde Atlas Pavyonu’nda açılacak “Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı – Mustafa Kemal Atatürk” sergisi ile Refik Anadol’un iki eserinden oluşan özel sergiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sancak, Atatürk sergisinin 406 önemli eser ve 300’e yakın benzersiz fotoğrafla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı ve liderlik yolculuğunu gözler önüne sereceğini belirterek, “400 bin insanı Atatürk ile buluşturmak, 400 bin bina satmaktan benim için daha önemli” dedi.

Serginin 21 Aralık tarihine kadar açık kalacağını ifade eden Sancak, “Folkart Galeri sergilerini Tower’da yapıyordu. Ancak Atlas Pavyonu, İzmir’in çok daha rahat ulaşabileceği bir yer. Bundan sonra sergilerimiz burada devam edecek” diye konuştu.

Refik Anadol’un İzmir’e Özel Eserleri

Sancak, sergide ayrıca Refik Anadol’un iki kıymetli çalışmasının yer alacağını belirtti:
    •    Şifanın Algısı
    •    Ege (doğa ile yeniden bağ kurmayı amaçlayan özel bir çalışma)

Refik Anadol’un 2025 yılında Time Dergisi’nin “yapay zekâ ve teknolojik ilerlemeye öncülük eden sanatçılar” listesi olan Time 100’e seçildiğini hatırlatan Sancak, “Bu eserler İzmir’e ve sanata önemli bir katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Sergi Tarihleri:
    •    Atatürk Sergisi: 21 Aralık 2025’e kadar
    •    Refik Anadol Sergileri: İEF kapsamında Atlas Pavyonu’nda

Haber: Muhammed Çopur - NvarNyokİzmir

folkart yönetim kurulu başkanı mesut sancak i̇zmir büyükşehir belediyesi himayesinde atlas pavyonu atatürk sergisi