Sağlık hizmetinin yanı sıra sağlık teknolojisi de üretilecek

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin sadece hizmet sunmayacağını, sağlık teknolojisi üreteceğini söyledi. Bakan, ülkenin sağlık alanında dünya merkezlerinden biri olma hedefini vurguladı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin sağlıkta örnek bir model oluşturma hedefini açıkladı.

Bakan, "Biz sadece sağlık hizmeti vermeyeceğiz. Sağlığın teknolojisini de üreteceğiz. Türkiye dünyanın sağlıkla ilgili merkez noktalarından biri olacak" diye konuştu.

Memişoğlu, açıklamasında sağlık hizmeti sunumunun yanı sıra teknoloji üretiminin de öncelikli olacağını belirtti.

Sabah'ın haberine göre bu açıklama, Bakanlığın sağlıkta hem hizmet hem de teknoloji odaklı bir vizyon benimsediğini gösteriyor.

Kaynak : Sabah

Sağlık Kemal Memişoğlu sağlık teknolojisi Türkiye sağlık hizmetleri küresel sağlık sağlık vizyonu Sağlık Bakanlığı