HAK-İŞ'ten açıklama: Kiraz'da 300 kişi işten çıkarıldı!

Hak-İş İzmir İl Başkanı ve Hizmet-İş İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, Kiraz Belediyesi'nde çalışan sendika üyesi yaklaşık 300 kişinin işten çıkarıldığını, üyelerinin baskıyla sendikadan istifa ettirildiğini belirterek, müfettiş talebinde bulunduklarını bildirdi.

HAK-İŞ'ten açıklama: Kiraz'da 300 kişi işten çıkarıldı!
24 Nisan 2024 - 15:51

Şimşek yaptığı açıklamada, işçilerin işe iadesini talep etti.

Sendika olarak belediyede örgütlü ve yetkili olduklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Seçimi CHP adayı Nasuh Coşkun kazanmıştır. Kendisiyle seçim sonrası olumlu bir görüşme gerçekleştirilmiş, toplu iş sözleşmesi oturumlarının son günü olan 19 Nisan'da oturum tutanağını imzalama ve 60 gün içinde de sözleşmeyi değerlendirme konusunda mutabakata varılmıştır. Ancak işçi arkadaşlarımız Belediye Başkanının bilgisi dahilinde kurum müdürleri tarafından toplantı bahanesiyle belediye binasına çağırarak sendikamızdan istifa etmeleri yönünde baskıya maruz kalmışlardır. Baskılar sonucu üyelerimizin bir kısmı istifa etmiş, baskılara direnenler de tehdit edilmektedir.

Sendikamız, işçi arkadaşlarımızın işten çıkarılması ve diğer arkadaşlarımızın baskıyla sendikamızdan istifa ettirilmesi üzerine müfettiş talebinde bulunmuştur."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum