Alerji hastalarına 'koronavirüs' uyarısı!

Koronavirüs nedeniyle ilaçlarını kullanıp kullanmama konusunda ikilemde kalan alerji hastaları için önemli bilgiler paylaşan uzmanlar, alerji ve astım hastalarının bu süreçte daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı. Uzmanlar ayrıca, havaların ısınmasıyla birlikte artan polenlere alerjisi olanların hapşırık, burun akıntısı, gözde kaşınma gibi belirtilerin bulaşma riskini artıracağına dikkat çekti. İşte detaylar...

Alerji hastalarına 'koronavirüs' uyarısı!
18 Mayıs 2020 - 12:55

Kış aylarında tüm dünyayı etkisi altında bırakan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını bahar aylarının başlamasıyla birlikte alerji ve astım hastalarında endişe yaratıyor. Polenlerden etkilenen alerji ve astım hastaları ev tozlarının da etkisiyle hapşırık nöbetleri geçirince koronavirüs kaptığı korkusunu yaşıyor.

Koronavirüse karşı özellikle bahar aylarında neler yapılması gerektiğini merak eden alerji ve astım hastalarının sorularını Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Sarıman yanıtladı. Prof. Dr. Sarıman alerji ve astım hastası olmanın tek başına koronavirüs bulaşması açısından fazladan bir risk yaratmadığını ancak orta ve ağır dereceli astım hastalarının “Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi” tarafından risk grubuna dahil edildiğini söyledi. Koronavirüsün ateş, nefes darlığı, öksürük ve yorgunluk gibi belirtilerle ortaya çıktığını hatırlatan Sarıman, alerjik nezlede ise burun akıntısı, gözlerde sulanma, hapşırığın ön planda olduğunu ancak ateş olmadığına dikkat çekti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum