Altın son 8 yılın zirvesini zorluyor

Uzun vadeli yatırım olarak bilinen ve piyasasındaki son durum günün takip edilen konuları arasında yer alan altın fiyatları son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Altın son 8 yılın zirvesini zorluyor
25 Haziran 2020 - 13:26
Uluslararası piyasalarda 2012'den bu yana altının ons fiyatı bin 780 doları görerek son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Dünyada pandemi olarak ilan edilen korona virüs salgını nedeni ile ve salgına bağlı önlemlerin tahin edilenden uzun süreceğine ilişkin beklentilerin güç kazanmasıyla altın fiyatları son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 1 Haziran itibari ile geçtiğimiz normalleşme süreci sonrasında düğün yapmak isteyenler kuyumcuların yolunu tuttu. Fiyatları gören bir vatandaş gözlerine inanamazken 550 lira gibi bir fiyatı olan yüzüğü şuanda bin 300 liraya aldığını belirtti.

Bu kapsamda Sakarya'da bir kuyumcu son sekiz yılın zirvesini zorlayan altın fiyatları hakkında konuştu. Kuyumcu İsmail Kahyaoğlu, korona virüs salgını nedeni ile son zamanların en yüksek seviyesine ulaşan altın fiyatlarının ileri ki zamanlarda daha da artabileceğini söyledi. Altın fiyatlarında geçen sene ile bu sene arasına yüzde 40 artış olduğunu belirten Kahyaoğlu, geçen senelerde altın alanların bu sene gerçekten bir kar elde ettiğini vurguladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum