Ankara'da olay iddia

Deva Partisi Lideri Ali Babacan Parti mi değiştirecek ?

Ankara'da olay iddia
07 Haziran 2020 - 13:32 - Güncelleme: 07 Haziran 2020 - 13:40
 
Günlerdir konuşulan vekil transferi iddialarıyla ilgili çarpıcı iddialar gündemde dolaşıyor..
 
ulusalpost.com adlı haber sitesinde yazılan iddiaya göre CHP'nin Baskın bir seçimde Deva partisi ve Gelecek Partisi'ne vekil desteği veririz açıklamasının ardından AKP ve MHP'den tepkiler gelmiş hatta kulislerde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partilerinin seçimlere girmesinin engellenmesi için vekil transferlerinin engelleneceğine yönelik yasa değişikliği yapılabileceği yorumları yapılmıştı.

Muhalefet bunu bir engelleme olarak görürken iktidar kanadı ise siyasi ahlak vurgusu yaparak savunuyor.

Mart 2021'den önce yapılacak bir seçimde Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun partilerinin seçimlere girmeleri riskli hale gelebileceğinden Ankara'da 2.bir seçenek olduğu iddiaları gündemde.

Buna göre Ali Babacan'ın Demokrat Parti'ye geçebileceğine yönelik iddialar var. Bu iddialar bir çok haber sitesinde yayınlanmasına rağmen Demokrat Parti'den bu konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

Hali hazırda Demokrat Parti Millet İttifakı bileşenleri arasında yer alan bir parti. Merkez Sağda Gerek Adnan Menderes gerekse Süleyman Demirel geleneğinden gelen Demokrat Parti büyük önem taşıyan bir parti.

Ali Babacan ve ekibinin 2.bir seçenek olarak Demokrat Parti saflarına geçmesi ve birde mağdur edilmeleri durumunda yeniden Demokrat Parti'nin yükseliş trendine girebileceği hatta Merkez sağda güçlü bir alternatif olabileceği konuşuluyor..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum