BALÇOVA BELEDİYESİ'NDEN 25 KASIM MESAJI: "HER BİR KADIN İÇİN DİMDİK DURUYOR, ASLA VAZGEÇMİYORUZ"
Balçova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hazırladığı video ile kadın cinayetlerine dikkat çekerek, yaşam hakkı için verilen mücadeleyi vurguladı. “Her bir kadın için dimdik duruyor, asla vazgeçmiyoruz” mesajı öne çıktı.
Balçova Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında hazırladığı duygusal video ile kadın cinayetlerine dikkat çekti. Kamuoyunda simgesel hâle gelmiş kadınların isimlerinin yer aldığı videoda, her bir kadın için güçlü bir cümle kullanılarak toplumun ortak yarasına işaret edildi.
Videoda Emine Bulut’tan Özgecan Aslan’a, Pınar Gültekin’den Rojin Kabaiş’e, Narin Güran’dan Şule Çet’e kadar pek çok kadın, kendi ağzından kurulan kısa ve yalın cümlelerle anıldı. Ayrıca videoda adı anılmayan tüm kadınlara da vurgu yapılarak, kadın mücadelesinin
sadece geçmişi anmak değil, geleceği korumak olduğu ifade edildi.
Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, yayımlanan video hakkında yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
“Bugün yalnızca birkaç kadının ismini söyledik… Ama biliyoruz ki hikâyesi yarım bırakılan çok daha fazla kadın var. Biz hepsini kalbimizde, sözümüzde ve mücadelemizde yaşatıyoruz.
Emine’nin yarım kalan nefesi, Özgecan’ın ışığı, Pınar’ın hayalleri, Rojin’in özgürlüğü, Narin’in çocukluğu… Hepsi, kadınların öldürülmediği bir dünyanın mümkün olduğunu bize hatırlatıyor.
Balçova’da kadınların yaşam hakkını savunmak, yalnızca bir sorumluluk değil; yerine getirmekten asla vazgeçmeyeceğimiz bir söz. Birlikte dayanışarak, birbirimize daha sıkı sarılarak bu karanlığı yeneceğiz.” dedi.
Videonun sonunda 2025 yılı için açıklanan kadın cinayeti sayısına da dikkat çekildi. Başkan Yiğit, toplumun ortak sorumluluğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle tamamladı:
“Her bir kadın için dimdik duruyor, asla vazgeçmiyoruz.”
Balçova Belediyesi, kadınların yaşam hakkını merkeze alan çalışmalarını sürdüreceğini ve eşit, güvenli, özgür bir yaşam için tüm kurumlarla dayanışmaya devam edeceğini ifade etti.







FACEBOOK YORUMLAR