CHP'li üyelerden Sandal'a gözdağı

Bayraklı'da CHP'li meclis üyeleri Başkan Serdal Sandal'a kazan kaldırdı!

CHP'li üyelerden Sandal'a gözdağı
02 Ekim 2020 - 13:50 - Güncelleme: 02 Ekim 2020 - 14:07
Bayraklı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplasına kardeş belediyelere araç hibe edilmesi tartışma yarattı.
Bayraklı Belediye Meclisi Ekim ayı birinci oturumu Başkan Serdar Sandal iradesinde gerçekleşti. Meclis’te, Kent Tarih Müdürü Umut Devrim Eryarar tarafından  Sevgiyolu ve sokak çevresini sağlıklaştırma projesi ile ilgili yapılan projenin sunumu gerçekleştirdi. Sadece Sevgiyolu değil Smyrna’yı tüm alanı kapsayan bir kent merkezi ile ilgili çalışmalar yapacak. İlerleyen günlerde esnafın fikrini alacağız. Büyükşehir ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada zamanlama da önemli. Uzadığını sarktığını düşünün, esnafa ciddi mağduriyetle karşılaşabilir” diye konuştu. 
 
REVİZYON YETKİSİ İSTEYECEK
Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alpaslan mahallelerinin bir bölümünü kapsayan kentsel dönüşümle ilgili önerge mecliste oylandı. Alınan karar doğrultusunda söz konusu alanla ilgili revizyon yetkisi yeniden Bayraklı Belediyesi’ne verildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Sandal, “60 hektarlık alanda kentsel dönüşümünün yeniden hayata geçilmesi gerekiyor. Mevcut planlamaların ihtiyaçları karşılamadığı ortada. Değişen usuller, yönetmelikler nedeniyle bu işin yeniden gözeten geçirilmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’ne yazımızı yazdık. Haklı olarak daha önce alınan bir karar var. Bunların iptal edilip yetki alacağız. Revizyon yetkisini alacağız” ifadelerini kullandı. 
PLAN BÜTÇE VE HUKUK KOMİSYONLARI TARTIŞMASI
Meclis gündeminde yer alan bazı belediyelere 5 aracın hibe edilmesi konusu mecliste tartışma yarattı. Önergeler hukuk komisyonundan oy birliğiyle geçerken, plan bütçe komisyonunda oy çokluğuyla geçti. Meclis’te AK Partililer, önergelerin komisyonlardan geldiği gibi kabul edilmesi isterken CHP’li meclis üyeleri ise hukuk komisyonundan geldiği gibi kabul edilmesi talebi tansiyonu yükseltti. 
AKTAŞ: PLAN BÜTÇEDEKİ CHP’Lİ ARKADAŞLARIN YARISI RET VERDİ
Konuyla ilgili konuşan Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Oy çokluğuyla belediyenin ihtiyacı olan bir yere veriyor. Amacınızın ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Buraya gelen birkaç belediye başkanını destek için araç veriyorsunuz. Plan bütçe komisyonunda yer alan CHP’li arkadaşların yarısı yok, komisyonlarda ret verdi. Ben bu arkadaşlara Bayraklı’yı düşündükleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
ELİMİZDEKİ 10 ARACIN 5’İNİ HİBE EDİYORUZ
AK Partili Meclis üyesi Özgür Hızal da, “Plan bütçe komisyondaki arkadaşlarımız yok. Burada siyasi rant için konuşmuyorum. İhtiyaç sahibi olabilir, buna bir şey demiyorum. İhtiyaç sahibi bir belediyenin ihtiyaç sahibi bir belediyeye hibe yapması doğru değil. Bu otomobillerin kilometresi 200 bini yeni geçmiş, yaşları henüz çok genç. Bana verilen bilgilerde tatmin olmadı. 6 ay sonra ihtiyaç olacağı için kiralama yapacağız. Elimizde 10 aracın 5’ini bağışlayacağız. 5’ni nasıl verimli kullanacağımız merak konusu” dedi. 

BUNLAR MASRAFLI ARAÇLAR
AK Partili Meclis üyelerine cevap veren CHP’li Meclis üyesi Gamze Gül Çamur, “Bunlar bir kısmı 1999, bir kısmı 2006 model araçlar. Masrafları fazla olan, 280 bin kilometreyi geçmiş araçlar. Bu araçların hibe edilmesini komisyonlarımızda oy çokluğuyla karar verdi. İlerleyen günlerde araç ihtiyacı olursa, onu da o zaman düşünürüz” açıklamasında bulundu. 
BENCE BUNDAN REFERANS ALIN
AK Partili Aktaş’ın farklı bir önerge için “Bunu da hukuk komisyonu ile kararını değerlendirin” sözlerine Başkan Sandal tepki gösterdi. Yaşanan tartışmalar üzerine Başkan Sandal, “Abdullah Bey’in mikrofonunu kapatın.  Kahvede değiliz. İlgili maddeleri komisyonlarda geldiği gibi orada kapattı. Her işte geriye döneminin bir mantığı yok. Kamudan kamuya gönderiyoruz. Bu belediyede tasarrufun nasıl yaptığını gelip incelersiniz. Bence bundan referans alın” diye konuştu.   

KİMLER KATILMADI?
Toplantıya CHP'li meclis üyleri Mehmet Toptaş, Cindi Canpolat, Halim Çankaya, Şentürk Apaydın, Ertuğrul Civelek, Ali Uğurel, Osman Akseki, Serap Keskin, Hulisi Başaran, İbrahim Balıkçı katılmadı. Bu durum grup içinde kriz yarattığı öğrenildi.
Öte yandan yaşanan krizin daha da artacağı bazı CHP'li üyelerin istifaya kadar gidebileceği de kulislerde konuşulmaya başladı.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum