Corona Salgını Gaziantep'te Neden Kontrol Altına Alınamıyor?

Tüm dünyayı hızla sararak yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan Corona virüsü salgını etkisini sürdürüyor. Bazı ülkeler virüsten kurtulmanın sevincini yaşarken birçok ülke, can kaybı vermeye devam ediyor

Corona Salgını Gaziantep'te Neden Kontrol Altına Alınamıyor?
09 Haziran 2020 - 18:39

Tüm dünyayı hızla sararak yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan Corona virüsü salgını etkisini sürdürüyor. Bazı ülkeler virüsten kurtulmanın sevincini yaşarken birçok ülke, can kaybı vermeye devam ediyor.

Türkiye’de enfeksiyon vakası sayısı ve ölüm oranları yavaş yavaş azalırken Gaziantep’te bu sayıların artış göstermesi, insanları düşündürüyor. Sokağa çıkma kısıtlamaları sürecinde ülke genelinde uygulanan para cezalarının yaklaşık yarısının sadece Gaziantep’te kesildiği ifade edilirken kent halkı, kurallara uymamakta ısrarcı davranmaya devam ediyor.

VOA Türkçe’ye konuşan Gaziantepli vatandaşlar denetimlerin eksik kaldığına dikkat çekerken Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ramazan Sürücü, “Antep’te vaka sayısı artıyorsa Antep’in dikkatinin çekilmesi gerekiyor. Sağlık bakanımız çıkıp şunu söylemeli, ‘Biz çok iyi bir noktaya gidiyoruz, vakalarımız düşüyor ama Antep halkına bir sorumluluk düşüyor.’ Ya da Cumhurbaşkanımızın ‘Evet, biz hafta sonu halkımız mağdur olmasın diye sokağa çıkma kısıtlaması kararını iptal ettik ama yine de şu şu kentlerin şu noktada hassas olması gerek’ demesi bence çok daha etkili olabilecektir’’ dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum