Gözler Tartan'ı aradı

Vefasızlık örneği..

Gözler Tartan'ı aradı
29 Ekim 2020 - 09:44 - Güncelleme: 30 Ekim 2020 - 10:45
 
Şimdi diyeceksiniz ki bu ne perhiz ne lahana turşusu nerden çıktı Hakan Tartan. Aslında Hakan Tartan’ın bir yerden çıktığı falan yok konudan zerre kadar haberi de yoktu ben onu telefonla arayana kadar.

Beni tanıyanlar iyi bilir öğleden sonraları vaktimin pek çoğunu Alsancak’ta kulis yaparak geçiririm. Geçtiğimiz günlerde biraz siyasete bulaşmış pek çok STK’da aktif rol almış bir abime rastladım başladık sohbete konu önce futbol sonra İzmir, siyaset vs  derken bayağı çay kola soda içmişiz.

“MAAŞIMI BULGARİSTAN ALIYORUM “

İsminin açıklanmasını istemeyen sevgili abim  “Serkan bugün emekli maaşımı aldım hesaplar benden” dediğin de  “abi bildiğim kadarı ile bugünler emekli maaşı günü değil sen nerden emekli oldun ki bugün emekli maaşı aldın “diye sorma ihtiyacında bulundum.
“Ben maaşımı Bulgaristan alıyorum. Oradan emekli oldum. Her ne kadar siyaseten uyuşmasak ta  Allah bin bir kere razı olsun buna ön ayak olan Hakan Tartan’tır. Biz ailecek Türkiye’ye ilk gelen  Bulgaristan göçmenlerindeniz. Hakan Tartan  Bakanlık yaptığı dönemde bu konuda bir yasa çıkartarak bizim gibi Bulgaristan göçmenlerinin özlük haklarının kazanılmasını sağladı. Allah ondan bin bir kere razı olsun.

“GÖZLERİM SAYIN BAKAN’I ARADI”

Geçtiğimiz günlerde benimde bulunduğum tarihi havagazı fabrikasında İzmir Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in daveti ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin Balkan Masası’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Cumhuriyetin harcında Balkanlardan gelen Türkler var” diyerek bir konuşma yapmış ve beni çok duygulandırmıştı toplantıda gözlerim bize bu olanağı sağlayan yani emekli olmamızı sağlayan eski bakan Hakan Tartan’ı aradı ama maalesef göremedim.

“EV SAHİBİ TARTAN’I ÇAĞIRMALIYDI”

Bence toplantının ev sahipliğini yapan Tunç Soyer  onur konuğu olarak Hakan Tartan’ı çağırmalıydı ve ona bir plaket verilmeliydi. Orada büyük bir vefasızlık örneği gördüm ve üzüldüm.” dedi
Sevgili abimin iznini alarak bunları yazacağımı söyledim. Sonrasında ise Hakan Tartan’ı arayarak ondan görüşlerini aldım.
Yaptığımız telefon görüşmesi sonrası Hakan Tartan:”Bulgaristan göçmeni soydaşlarımıza tarihi emeklilik hakkını sağlamak, özlük haklarını vermek onurumuz Cumhuriyet hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak benim gurur nişanemdir. O insanların hayır duaları gücümdür. Hizmet felsefemdir. Davete gelince; unutulmuştur. Saygı duyarım. Siyasete gelince  siyaset fena halde Futbol’a benzer kimi zaman defans yaparsınız, kimi zaman orta sahada top çevirirsiniz, kimi zamanda hücuma geçersiniz ben artık sahanın dışında tribündeyim olanı biteni izliyorum.”

"GOLLERİ BEKLİYORUZ"

Milletvekilliği, Bakanlığı ve Belediye başkanlığı yaptığı dönemlerden tanıdığımız  Yaptığı projeler ve icraatlarıyla marka olmuş olan Hakan Tartan iyi bir forvet oyuncusudur ve en kısa zamanda sahalara dönüp gollerini projelerini atacağını umuyoruz.
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum