Karşıyaka'ya müzikli günler geri geldi

 Karşıyaka'ya müzikli günler geri geldi
14 Mart 2021 - 15:17
Karşıyaka Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu ve Karşıyaka Çocuk Korosu çalışmalarına bıraktığı yerden başladı. Böylelikle Karşıyaka’ya müzik yeniden geldi…
Korona Virüs tedbir önlemlerinin alındığı, HES kodlarının kontrol edildiği, ateşlerin ölçüldüğü ortamda sosyal mesafeye de dikkat eden Karşıyaka Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu sanat yönetmeni Erol Gönüldaş ile start aldı.
Karşıyaka Sanat Derneği'nin de bulunduğu Gode Cengiz Tesislerinde normalleşme döneminin ilk çalışmasını yapan Karşıyaka Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, 15 dakikada bir mola verdi. Salon havalandırıldı, dezenfekte edildi. Karşıyaka Sanat Derneği yöneticisi Nursel Özdemir, "Çalışmalarımızı başlattık. Kaldığımız yerden devam derken, tüm sağlık kurallarına harfiyen uyduk. Çok neşeli ve son derece de yararlı bir ortamda şarkı söylemeyi özlediğimizi fark ettik. Karşıyakalıları koromuza katılmaya davet ediyoruz" dedi.

KARŞIYAKA ÇOCUK KORUSU DA BAŞLADI
Karşıyaka Sanat Derneği ve Bostanlıspor Kulübü'nün ortak projesi olan Karşıyaka'nın ilk çocuk korosu “Karşıyaka Çocuk Korosu” çalışmalarına başladı. Sanat Yönetmeni Mehtap Gönüldaş yönetiminde Gode Cengiz Tesislerinde sağlık önlemlerini alarak yapılan ilk çalışmaya belirli sayıda çocuk katıldı. Mehtap Gönüldaş, korona virüs salgını nedeniyle ara vermek zorunda kaldıkları çalışmalarına yeniden, bu kez maskeleri çıkarmadan ve sağlık önlemlerini alarak başladıklarını ifade etti. Mehtap Gönüldaş, amaçlarının 23 Nisan ve 19 Mayıs için repertuvar hazırlamak ve bu iki anlamlı günde çocuklarımızı sahneye çıkarmak olduğunu ifade etti.
Karşıyaka Sanat Derneği Başkanı Avni Erboy, dernek olarak önce sağlığın geldiğini hiçbir zaman unutmadan çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, “İnşallah daha hassas oluruz ve bu tehlikeden en kısa sürede kurtulup, yeniden müzikseverlerle konserlerde buluşuruz. Karşıyakalı her yaş grubunu müziğe davet ediyorum” dedi.
Karşıyaka Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu ve Karşıyaka Çocuk Korosuna katılmak isteyenler 0 544 7351912 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum