Karabağlar'da yarınların meclisi bugün kuruldu

Karabağlar Belediyesi’nde bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk defa belediye meclisindeki sandalyeler Karabağlar’ın 58 mahallesinden gelen çocuklara bırakıldı.

Karabağlar'da yarınların meclisi bugün kuruldu
24 Nisan 2024 - 11:16
 
Karabağlar Belediyesi bugün bir ilke imza attı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde belediye meclisinde, meclis üyelerinin oturduğu koltuklar bugün çocuklara bırakıldı. Uğur Mumcu Parkı’nda çocuklarla beraber Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlikte Başkan Kınay, Karabağların 58 mahallesinden gelen çocuklarla buluşarak onların bayramı kutladı. Başkan Kınay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukların geleceği için açtığı aydınlık yolda birlikte olmak istediklerini söyleyerek 58 mahalleden gelen çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Tüm çocukların hak ettiği aydınlık yarınlar için hep beraber el ele vereceklerinin altını çizerek Atatürk’ün huzurunda Karabağlar’da çocukların mutlu ve huzurlu olduğu ülkenin yarınlarını, beraber yöneteceklerinin sözünü verdi.

Çocuklarla birlikte Uzay ve Havacılık Sergisi’ni gezdi
Sonrasında 58 mahalledeki çocuklarla birlikte Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Kınay, burada çocuklarla birlikte Uzay ve Havacılık Sergisi’ni dolaşarak keyifli vakit geçirdi. Çocukların bilim, kültür ve sanatla daha iç içe yaşamaları için çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten Başkan Kınay, her mahalledeki çocukların bu imkanlara erişmesi için çalışacaklarını vurguladı.

Koltukları çocuklara bıraktılar
Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi ziyaretinin ardından Başkan Kınay, çocuklarla birlikte Karabağlar Belediye Meclisi’ne geldi. Başkan Kınay ve başkan yardımcılarının yanı sıra meclis üyeleri ve muhtarların da katıldığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. Karabağlar’daki 58 mahalleden gelen çocukların katıldığı etkinlikte, Başkan Kınay meclis üyesi koltuklarına oturan çocukların isteklerini dinledi.

Başkan Kınay’dan çocuklara söz
Meclisteki çocukların isteklerini dikkatle dinleyen ve bu isteklerini not ettiklerini belirten Başkan Kınay, çocuklardan aldıkları sözleri gerçekleştirmek ve isteklerini hayata geçirmek için çalışmalar yapacaklarının sözünü verdi. Karabağlar’da çocuklarla birlikte ortaklaşa hareket edeceklerini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda daha aydınlığa gitmek için çalışacaklarını vurgulayan Kınay, çocukları başkanlık makamına davet etti.

Çocukları makamında ağırladı
Belediye meclisindeki konuşmaların ardından Başkan Kınay, çocukları başkanlık makamına davet etti. Başkanlık makamında çocuklarla bir araya gelen Başkan Kınay, belediyedeki çalışma biçimlerini anlatarak onlara makamını tanıttı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Kınay, seçim dönemi verdiği sözü tutarak onlara gazoz ve kek ikram edip hatıra fotoğrafı çektirdi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum