MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Türkmen kardeşlerimiz büyük bir adaletsizliğin pençesindedir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Külfette adeta bir ok gibi öne fırlayıp Irak’ın siyasi ve toprak bütünlüğünü cesaretle savunan, fakat sıra ülke yönetimine geldiği zaman görülmeyen, duyulmayan, son tahlilde hakları teslim edilmeyen Türkmen kardeşlerimiz büyük bir adaletsizliğin pençesindedir” dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Türkmen kardeşlerimiz büyük bir adaletsizliğin pençesindedir"
10 Haziran 2020 - 19:58
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak'taki siyasi gelişmeler ve hükümet kurulma sürecinde Türkmenlerin durumuna ilişkin bir açıklama yaptı. Bahçeli, Türk milletinin gönül ve kültür coğrafyalarında varlık-birlik mücadelesi veren soydaşlarının her zaman, her şart altında yanında olduğunu ve bu kapsamda tarafını ve tercihini sağlam bir iradeyle gösterdiğini belirtti.

Asırlara dayanan, ortak acı ve anılarla beslenen, köklü ve ahlaki kucaklaşmayla temellenen, tarih ve inanç bağlarıyla zenginleşen millet olma halinin Türklüğün geçmişten bugüne uzanan devasa muvaffakiyeti olduğunu ifade eden Bahçeli, “Komşu coğrafyaların kaotik ortamında özellikle Türkmen kardeşlerimizin hayata tutunma; aynı zamanda milli hatıralarını ve millet olma haysiyetlerini fedakarca muhafaza çabaları takdir ve taltif edilmesi gereken bir kazanımdır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum