Muhteşem 9 Kasım Unutulmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75'inci yıldönümünde Konak'ta yapılan etkinlik halen daha hafızalarda.

Muhteşem 9 Kasım Unutulmadı
09 Kasım 2020 - 10:23 - Güncelleme: 09 Kasım 2020 - 11:26

Geçmiş Dönem Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75'inci yıldönümünde O'nu yine farklı bir etkinlik ile anmıştı.


Bu Muhteşem etkinlik halen daha hafızlarda 

Ulu Önderin 75 nci ölüm yıldönümü olan  2013 yılında Mustafa Kemal Atatürk, bir kısrağın üzerinde oluşturulan dev bir su perdesinden, yaklaşık 1 milyon İzmirliyi Körfez'den selamlamıştı.Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarına kadar gelen Atatürk silueti, 75'inci ölüm yıldönümünde yine farklı bir etkinlik olarak belleklerde unutulmayacak bir iz bırakmıştı.



10 Kasım Haftası kapsamında 9 Kasım akşamı yapılan gösteri, saat 20.30'da Üçkuyular'da başlamıştı.Atatürk, atıyla Körfez üzerinden 15x30 metrelik su perdesinden İzmirlileri selamlayarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı güzergahıyla; Güzelyalı, Küçükyalı, Karataş, Konak ve Alsancak semtlerini geçerek Saat 21.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki heykelinin önünde bir süre durup burada da İzmirlileri selamlamıştı.Ardından Gündoğdu'ya ilerlemiş ve bu meydanda da beklemişti. Görsel efektlerle de desteklen gösteriyle körfez üzerinde muhteşem görüntüler ortaya çıkmıştı.Atatürk adeta İzmir Körfezi'nde bir kez daha ölümsüzleşmişti.

IŞIĞINDA YÜRÜYORUZ

Dönemin Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan  o günler için şöyle konuştu "Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi benim vazgeçilmezimdir. "Atatürk'ün ışığında yürüyoruz" projesi o kadar güzel bir projeydi ki halen daha hafızalarda duruyor.Milletvekilliğim dönemimde Atatürk'ün İzmir'i adlı kitabımı yazmıştım. 2012 yılında 2 bin 400 İzmirliyle ortaya çıkardığımız 'Atatürk Portresi' projesi de ses getirmişti. Atatürkçü kimliğim ve Büyük Önder'e olan şükran duygularımızı her sene farklı şekilde göstermeye çalışıyorduk. Her şeyimizi O'na borçluyuz. Belediye başkanlığım sürecinde bu şükran borcu için İzmirlilerle ortaklaşa gerçekleştirebileceğimiz projeler ürettik.Bu görsel şölenle de Atatürk'ün görüntülerini yaklaşık 2 saat boyunca Körfez'in üzerinde, dev bir su perdesiyle İzmirlilerle buluşturmuştuk.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum