Pençe-Kaplan Operasyonu ile komandolar Kuzey Irak'ta

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ta bulunan Haftanin bölgesinde teröristlere ait hedefleri Pençe-Kaplan Operasyonu ile imha ediyor.

Pençe-Kaplan Operasyonu ile komandolar Kuzey Irak'ta
17 Haziran 2020 - 10:37
Yerli ve milli silahların kullanıldığı, hedeflerin Fırtına obüsleri, silahlı insansız hava aracı (SİHA), F-16'lar ve kara ateş destek vasıtalarıyla vurulduğu harekatta komandolar teröristlerin inlerine giriyor.

Kuzey Irak'taki karakol ve üs bölgelerine taciz, saldırı teşebbüslerini artırarak sınırın ve vatandaşların güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Pençe-Kaplan Operasyonu başlatıldı. Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvalarına gerçekleştirilen Pençe-Kartal Operasyonu'nun hemen ardından başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu çerçevesinde komando birlikleri Haftanin'de teröristlerin inlerine girmeye başladı. Büyük özenle planlanarak gerçekleştirilen harekatın detayları ise dikkat çekti. Operasyon kapsamında ilk olarak tüm harekat alanı ateş destek vasıtalarıyla vurulmaya başlanırken, yerli üretim Fırtına obüsleri ile çok namlulu roketatarların da kullanıldığı atışlar kapsamında 150'den fazla hedef tam isabetle vuruldu. Taciz, mania ve hazırlık atışlarını hava harekatı takip ederken, harekata SİHA'ların yanı sıra F-16'lar da destek verdi. Operasyonda Atak helikopterleri de hedefleri ateş altına aldı. Yapılan atışların ardından hava hücum harekatına geçildi. Belirlenen bölgelere komandolar karadan sızma harekatı gerçekleştirirken, bazı komando birlikleri de helikopterlerle bölgeye indirildi. Helikopterlerin başarıyla yaptığı hava hücum harekatı sonrasında komandolar belirlenen hedeflere tek tek girmeye başladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum