Siber vatan gençleri koruyacak

Devlet, ağırlıklı olarak gençlerin kullandığı sosyal medyaya el atıyor. Hedef, kültürel kimliğimize uygun içerik üreten dijital platformlar oluşturmak...

Siber vatan gençleri koruyacak
17 Haziran 2020 - 10:37
AK Parti'nin hazırladığı medyadaki dijital dönüşümle ilgili raporda, ‘siber vatan' vurgusu yapılarak, “Önümüzdeki süreçte kendi verilerimizi koruduğumuz (veri güvenliği) ve bu verilerin işlenerek kültürel kimliğimize uygun içerik üreten dijital platformların oluşturulması elzemdir” denildi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, medyadaki dijital dönüşümle ilgili 94 sayfalık bir rapor hazırladı. Önceki gün MYK'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan raporda, Z kuşağı olarak tabir edilen 16-23 arasındaki yaklaşık yedi milyon gencin 2023 yılında ilk defa oy kullanacağı anlatıldı. Raporda “Onların içine doğdukları yeni medya düzeni, veri ve içerik sağlayıcılar tarafından devlet otoritesi, egemenliği ve siyaseti de aşan bir meydan okumayla karşımıza çıkıyor. Buna cevabımız ‘siber egemenlik', ‘siber vatan' ve dijital Türkiye ile olmalıdır. AB, sosyal ağlarla ilgili iki temel kırmızı çizgi belirliyor. Bunlar dezenformasyon ve terörle mücadeledir. Z kuşağına dönük farkındalık çalışmamıza dezenformasyonla mücadele ile başladık” denildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum