TAKSİCİ VE DOLMUŞCULARIN KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI..

Covid-19 Paniği

TAKSİCİ VE DOLMUŞCULARIN KÖYÜ KARANTİNAYA ALINDI..
24 Haziran 2020 - 10:34
İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı Küner Köyü için şok bir karar alındı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında köy için “karantina” uygulamasına geçildi.

İzmir’de ilk kez bir mahalle ve köy için alınan kararın doğrudan Sağlık Bakanlığı insiyatiyle gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Yaklaşık 2600 nüfusu olan köyde uygulanacak karantina kararının vaka artış seviyesi ve hızındaki dikkat çeken değişiklik sonucu alındığı belirtildi. Köyde yaşayan 50 kişinin koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve köy giriş çıkışların yasaklandığı bildirildi.

Bugün ise köyde yaşayan vatandaşlara test yapılacağı öğrenildi. Köyde ayrıca hayvan alım-satımı da yasaklandı.

Köy, aynı zamanda İzmir şehir içi ulaşımında çalışan minibüs ve taksi sahibi kişilere ev sahipliği
yapmasıyla biliniyor. Köyde hemen her kişinin şehir merkezinde çalışan taksi veya dolmuş hattı
bulunuyor. 

MUHTAR: 40’IN ÜZERİNDE VAKA VAR! PANİK HALİNDEYİZ

Küner Mahallesi Muhtarı Harun İbiş Aydın ise, “Şu anda 40’ın üzerinde vaka olduğu ifade ediliyor. Sokağa çıkma yasağı yok. Kahveler, berberler kapalı. Dışardan olanlar köye giremiyor. Köye sadece ikametgâhı olanlar girebiliyor. İnsanlar işine gücüne gidip gelebiliyor. İnsanlarımızın çoğu taksi ve dolmuş işletiyor. Doktorlar gelecek. 50 yaş üzerine hemen başlatacağız testler başlayacak. 11 ekip gelecek. Saat 16.00’dan sonra taksi ve dolmuş esnafına test yapılacak. Köy genelinde tedirginlik var. Rahatsızlık var. Panik oldu. Herkes, ‘ben de var mı acaba?’ diyor” dedi.

Öte yandan İzmir Havalimanı taksi durağında çalışan Künerli bir taksicinin koronodan yoğun bakımda olduğu, son dakika bilgisi olarak toplamda 90'na yakın kişinin de hastanede olduğu belirtiliyor.

Küner köyünde alınan karantina kararının 15 gün süreceği, Künerli taksi sahiplerinin araçlarını şoförlere bıraktığı bildirildi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum