TikTok uğruna mağdur etti!

Firmadan Açıklama Geldi.

TikTok uğruna mağdur etti!
07 Nisan 2021 - 13:39 - Güncelleme: 07 Nisan 2021 - 13:51
TikTok uğruna mağdur etti!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan ve tepkilere neden olan turşu kazanında bir kişinin dans ettiği videonun çekildiği işletme açıklamada bulundu. 


Sosyal medyada yankı uyandıran turşu kazanında bir kişinin dans ettiği videonun çekildiği  Şah Tarım Ürünleri, üzücü olay hakkında açıklamada bulundu. Şah Tarım Ürünleri adına Avukat Emine Özge Arslan ve şirket yetkilisi Şerif Samet  Kart tarafından yapılan açıklamada yaşananlardan dolayı kamuoyundan özür dilendi. Söz konusu videoda görünen tankın imha edilmek üzere ayrılan ürünlerin bulunduğu depolama tankı olduğu dile getirildi. 



Firmadan yapılan açıklamada şunlar belirtildi;

Sosyal medyada yer alan videodan Şah Tarım Ürünleri olarak tüm kamuoyu ile aynı anda haberdar olduk. Manisa ili Turgutlu ilçesinde faaliyet gösteren iş yerimiz ile ilgili çıkan haberler firmamızda derin bir üzüntüye sebep olmuştur.  Mevsimlik eski işçilerimiz İ.T ve A.G. tarafından kayda alınan başta hijyen yönetmeliğine aykırı bu video ile Vatandaşlarımızda yarattığımız kaygı nedeniyle şirketimiz adına kamuoyundan özür diliyoruz.

İş yerimiz 2017 yılından bu yana Turgutlu ilçemizde faaliyet göstermektedir. Sebze üreticiliği yapan çiftçilerimize de istihdam sağlamaktadır. Bu süre zarfında İl/İlçe Tarım Müdürlüklerince birçok kez denetimden geçmiş hijyen yönetmeliğine aykırı bir tespit bugüne kadar yapılmamıştır. İnsan sağlığına doğrudan etki etmeyen birtakım eksiklikler ise ivedilikle giderilmiştir. Firmamızın faaliyet alanı; bölgede ki çiftçimizden alınan ham maddelerin ambalaja girmeden önce yıkama, temizleme, seçme, aşamalarından geçerek fermente edilmesini kapsamaktadır. Ambalaja girdikten sonra ise pastörize olmaktadır. Böylece insan sağlığına olası bir olumsuz etkinin önüne geçilmektedir. 

Videoda görüntüleri yer alan depolama tankı ise imha edilmek üzere ayrılan ürünlerin bulunduğu depolama tankıdır. Bu sebeple videodaki ürünler hiçbir suretle paketlenmemiş ve piyasaya sürülmemiştir. Buna ilişkin belgeler Cumhuriyet Savcılığı’na, İl Tarım Müdürlüğü’ne ve ilgili kurum ve kuruluşlara sunulacaktır. 

Cumhuriyet Savcılığı ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan tahkikat ile Firmamız yetkili makamlarca denetlenmiş, inceleme yapılmak üzere numuneler alınmış ve sonuçlar kamuoyu ile paylaşılıncaya dek suça konu alanlarda geçici süre ile faaliyete son verilmiştir.

30 Mayıs 2020 tarihinde çekilen bu münferit videoda görüntüleri yer alan işçilerin firmamızla ilişiğinin ivedilikle sona erdirildiğini kamuoyuna bildiririz. Yaşanan bu olay nedeni ile firmamız maddi-manevi ağır zarara uğramış olup aslında suçun mağduru konumundadır. Bu nedenle firmamız adına da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulacak ve şikayetçi olunacaktır.  

Şah Tarım Ürünleri olarak firmamızın üretime dayalı her türlü belgesi eksiksiz olup gerçeğe aykırı ‘merdiven altı’ gibi tabirler ile aleyhimize sosyal medya ve yayın kuruluşları üzerinden karalamaya yönelik paylaşımlarla ilgili de hukuki süreç başlatılacağını saygıyla bildirmek isteriz. 

  Yargısal ve idari süreç devam ederken Şah Tarım Ürünleri olarak halkımızın sağlığını tehlikeye atacak her türlü eylemin karşısında olduğumuzu kamuoyuna bildirir, şeffaflık ve bilgi edinme hakkı kapsamında süreçle ilgili vatandaşlarımızı bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız."

O videoyu çeken çalışan olaydan sonra gözaltına alındı!

Şanlıurfa'da gözaltına alınan A.G isimli çalışan verdiği ifadesinde, içine girdiği turşu tankının atıl turşular olduğunu belirtti. A.G, kullanılmayan turşuların imha edilmek üzere çöpe atılacağı için turşu tankına girdiğini ve videoyu o zaman çektiğini söyledi. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum