Vatandaşlar yaya geçidi istedi, caddedeki geçit de kapandı

Bayrampaşa’da mahalle sakinleri tarafından bir caddeye yaya geçidi yapılması istenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı ekipler ise caddenin karşısına geçişi sağlayan yolu kapatarak set ördü. Vatandaşlar olay yerine pankartlar asarak tepki gösterdi.

Vatandaşlar yaya geçidi istedi, caddedeki geçit de kapandı
10 Ocak 2021 - 12:18
İstanbul Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi Kışla Caddesi üzerinde bulunan bir yaya geçidi, mahalle sakinlerini ikiye böldü. İddiaya göre evlerinin önündeki caddeden geçen araçları tehlikeli bulan mahalle sakinleri, durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerine bildirdi. İBB'ye bağlı ekipler iddiaya göre akşam saatlerinde bölgeye gelerek, caddede karşıya geçişi engelleyen bir beton set ördü. Bunun üzerine mahalle sakinleri çalışma yapılan yere, “Delinin biri kuyuya bir taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış” ve “Yaya yolumuz yakında açılacaktır” şeklinde pankartlar asarak tepkilerini gösterdi.

Öte yandan cadde üzerinde sağlık ocağı, kız öğrenci yurdu, fırın, eczane gibi işletme ve kamu kuruluşlarının olduğu görüldü. Bu yerlere sorunsuz bir şekilde ulaşabilmek için caddeye yaya geçidi yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, durumu defalarca şikayet etmelerine rağmen bir çözüm üretilmediğini ifade etti. Bölgede yaşayanlar, araçların hızlı gelmesini önlemek için de İBB tarafından kaldırıldığı belirtilen kasislerin yeniden yapılmasını talep etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum