"Kadınlar her gün ölüyor..."

Özöktem’den 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajı

"Kadınlar her gün ölüyor..."
25 Kasım 2020 - 11:48
İYİ Parti İzmir Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serap Özöktem, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile ilgili mesaj yayımladı.
Özöktem ülkemizde hergün kadınların öldüğünü vurgulayarak, “İYİ Parti İzmir Kadın Politikaları olarak temel hedefimiz parti programımızda da belirttiğimiz gibi;
 *Ülkemizde kadınlara yönelik ayrımcılık içeren her türlü uygulamanın ortadan kaldırılması
 *Fırsat eşitliğini sağlayacak yasal düzenlemeler dahil olmak üzere tüm önlemlerin alınması
*Kadınların sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda konumlarının iyileştirilmesidir.
Ne yazık ki günümüz  koşullarında Kadınlarımızın Yaşam haklarının elinden alınması çok önemli bir problemimiz...  2013 yılından bu yana artarak ilerleyen ve bir çığ gibi büyüyen kadın cinayetlerinin önüne malesef geçilemiyor. Pandemiyle birlikte sadece 2020 yılının Ekim ayında 21 kadın cinayeti işlendi ve 8 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Yaş gruplanın değişken olduğu bu cinayetlerde yitirilen sadece hayatlar değil, hayaller ve umutlarda yitip gitti.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü bir gün, ancak ülkemizde kadınlar her gün ölüyor... Yasaların ve sözleşmelerin uygulanmıyor, görmezden geliniyor olması bu şiddetin artmasında bir sebep, o yüzden bizler İzmirli İYİ Kadınlar olarak diyoruz ki #İstanbulSözleşmesiYaşatır. 
 Kadın toplumun yaşamayı hak eden temel taşıdır. Kadınlarımızı yaşatalım” şeklinde konuştu.






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum