Koronavirüste on aşı insanda deneniyor

Normal şartlarda en az 4 yıl süren aşı geliştirme çalışmaları, Covid-19 enfeksiyonu için yaklaşık 8 aya çekildi. İlk aşının yeni yılın başında hazır olması bekleniyor.

Koronavirüste on aşı insanda deneniyor
09 Haziran 2020 - 10:25
Covid-19 virüsü ile enfekte olan insan sayısının neredeyse 7 milyona, hayatını kaybedenlerin ise 400 bine ulaştığı bu noktada bütün dünyanın gözü kulağı bilim insanlarından gelecek aşı müjdesinde... Dünyada Covid-19'a karşı 133 aşı çalışmasının yürütüldüğünü hatırlatan İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, bu aşılardan 10'unda insan çalışmalarına geçildiğini söyledi. Prof. Dr. Çetiner “İnsanlar üzerinde deneme aşamasına gelinen aşıların beşi Çin, üçü Amerika, biri Almanya ve diğeri de İngiltere'de geliştiriyor. Türkiye'de de 10'a yakın aşı çalışması sürüyor” dedi.

Bilim tarihinde en hızlı geliştirilen aşının dört yılda insanların kullanımına sunulduğunu belirten Prof. Dr. Çetiner, koronavirüs enfeksiyonuna karşı geliştirilen aşılarda çok daha hızlı davranıldığını, ilk aşının yeniyılın başında çıkmasının beklendiğini söyledi. Prof. Dr. Çetiner'le aşıyı konuştuk...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum