Manisalılar Federasyonu'ndan 15 Temmuz Anması

Milletimizin iradesine ve bağımsızlığına vurulmak istenen pranganın halk tarafından parçalandığı 15 Temmuz, sadece bir direnişin değil, aynı zamanda bir dirilişin adıdır.

Manisalılar Federasyonu'ndan 15 Temmuz Anması
16 Temmuz 2025 - 13:19

Milletimizin iradesine ve bağımsızlığına vurulmak istenen pranganın halk tarafından parçalandığı 15 Temmuz, sadece bir direnişin değil, aynı zamanda bir dirilişin adıdır. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle, Manisalılar Federasyonu olarak şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; bu toprakların evlatlarının ne denli büyük bir milletin parçası olduğunu bir kez daha haykırıyoruz.

15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin damarlarındaki asil kan yeniden şahlandı. Tanklara, uçaklara, mermilere karşı çıplak ellerle direnen aziz halkımız, demokrasiye ve bağımsızlığa nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdi. O gece Türkiye’nin dört bir yanından olduğu gibi, Manisa'nın yiğit evlatları da vatan uğruna gözünü kırpmadan meydanlara koştu.

Bu anlamlı günün yıl dönümünde, Manisalılar Federasyonu tarafından düzenlenen anma programı kapsamında şehitlerimiz için dualar edildi, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programa katılan vatandaşlara, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmek adına hazırlanan tavuklu pilav hayrı da ikram edildi. Dağıtılan pilavlar, hem şehitlerimizin ruhuna birer dua, hem de dayanışma kültürümüzün bir yansıması oldu.

Manisalılar Federasyonu Başkanı Halit Oran, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“15 Temmuz, bu milletin iradesine sahip çıkma kararlılığının sembolüdür. O gece sokaklara dökülen halkımız, sadece darbeye değil, esarete de geçit vermemiştir. Bugün burada hem şehitlerimizi anmak hem de demokrasiye olan bağlılığımızı bir kez daha göstermek için toplandık. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

Şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, onların bıraktığı mirasa son nefesimize kadar sahip çıkacağımızı ilan ediyoruz. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve özgürlüğümüzün bekçisi olmaya devam edeceğiz.

"Unutmadık, unutturmayacağız!"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum